Coaguleren van steelwratjes en couperose

Dit is een techniek waarbij huidweefsel en/of haarvaatjes worden weggebrand of gecoaguleerdcouperoseWaaronder fibromen of steelwratten genoemd. Ze ontstaan vooral bij mensen met insulineresistentie, al dan niet in combinatie met overgewicht. Ze komen voor in de hals, op oogleden, onder de oksels, in de haren of in de schaamstreek.

Ergert u zich ook aan ontsierende rode adertjes in het gelaat, wratjes of andere huidoneffenheden?
Met coaguleren kunnen veel huidoneffenheden succesvol worden behandeld.

Zonder de vorming van littekens kan deze medische apparatuur de volgende huid oneffenheden verwijderen:

  • Couperose: tele’s (gesprongen adertjes)
  • Spider Naevi en bloedblaasjes
  • Fibromen (steelwratjes)
  • Kleine pigmentvlekken
  • Vetknobbeltjes en talgcysten
  • en andere onregelmatigheden op de huid

Couperose; tele’s, spider naevi en bloedblaasjes

Couperose is een verzamelnaam voor meerdere tele’s bij elkaar.
Tele’s oftewel teleangiëctastieën zijn chronisch verwijde haarvaatjes. Doordat de klepjes in deze vaatjes niet meer goed functioneren blijft er bloed in staan en worden deze zichtbaar als kleine rode adertjes in de huid.
De Spider Naevi heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een spinnetje. Een klein rood kopje met kleine dunne spinvormige uitlopers. Bloedblaasjes zijn kleine rode puntjes in de huid.

Couperose is meestal te vinden op de wangen en de neus, maar kan ook op het voorhoofd en de kin voorkomen. Couperose verdwijnt niet vanzelf en zal in de loop der jaren verergeren.

De apparatuur zorgt door middel van stroom dat de chronisch verwijde haarvaatjes worden gecoaguleerd. Dit is voelbaar als een heel klein prikje. Het haarvaatje is meteen weg, maar de roodheid verdwijnt pas later.

Er zijn meerdere behandelingen nodig naarmate de haarvaatjes langer aan het lekken zijn en tevens hangt het af van de grootte van het te behandelen gebied.

Steelwratjes, ouderdomswratten, pigmentvlekken, vetknobbeltjes, talgcysten en andere onregelmatigheden op de huid

Fibromen of steelwratjes zijn kleine goedaardige uitstulpingen van de huid die van grootte kunnen verschillen. Over het algemeen hebben ze dezelfde kleur als de huid, maar kunnen ook gepigmenteerd zijn. Deze steelwratjes zitten voornamelijk in de hals, op het gezicht of onder de oksels.

Niet alle wratten kunnen behandeld worden, omdat deze door een virus veroorzaakt worden. De verruca seborrhoica oftewel de ouderdomswrat kan wel behandeld worden. Dit zijn kleine vlakke, vettig aanvoelende geel/bruine wratten of uitgroeisels.

Omdat er ook kwaadaardige oneffenheden op of in de huid kunnen zitten kan het zijn dat geadviseerd wordt eerst een arts te bezoeken. Pas na goedkeuring van een arts zullen de oneffenheden verwijderd worden.

Nazorg

Na de behandeling kan er tijdelijk zwelling, roodheid en korstvorming waargenomen worden op bepaalde delen. Gedurende deze dagen mag er geen make-up of andere crèmes gebruikt worden op de behandelde delen. Vermijd deze dagen ook de zonnebank, sauna en zwemmen.

De juiste omgang met de behandelde huid is erg belangrijk. Afhankelijk van het te behandelen deel zal er een verzorgingsadvies voor thuis meegegeven worden.
Belangrijk is om deze goed na te leven, dit zal namelijk het mooiste resultaat geven en voorkomen dat de huid beschadigd.