De ontdekking van een super-antioxidant C60

Eén van de allerbeste manieren om radicalenvorming in je lichaam tegen te gaan is echter het regelmatig innemen van koolstofmolecuul C60.
Dit kleine molecuul weet als geen ander de celstofwisseling zo te stroomlijnen dat het produceren van radicalen minimaal blijft. In het C60-molecuul, dat pas in 1985 ontdekt werd, zijn de koolstofatomen op een unieke manier gerangschikt. Het lijkt sprekend op de bekende voetbal waarbij 12 vijfhoeken en 20 zeshoeken aan elkaar geplakt zijn.

Al snel na de ontdekking bleek dat dit molecuul opmerkelijke eigenschappen bezit.
*Het neemt makkelijk elektromagnetische ladingen aan en geeft deze ook makkelijk weer af, het heeft quantummechanische kenmerken en het is erg stabiel. *Hierdoor werd C60 als een soort ‘wondermolecuul’ betiteld. Het team van onderzoekers dat deze koolstofallotroop ontdekt had, kreeg er in 1996 de Nobelprijs voor Scheikunde voor.

Aangezien C60 niet giftig is voor het menselijk lichaam, ging men ook onderzoeken of het voor medische doeleinden gebruikt kon worden. Zo werd ontdekt dat C60 anti-kankereigenschappen bezit. Het gaat de groei van tumoren en uitzaaiingen tegen. Daarnaast activeert het het autofagieproces in kankercellen.
Dit houdt in dat de cel zichzelf afbreekt en de bruikbare onderdelen opnieuw gebruikt worden.

Bovendien lijkt C60 ervoor te zorgen dat er opvallend veel nieuwe stamcellen aangemaakt worden in het lichaam, waardoor oude cellen makkelijker vervangen kunnen worden. Ook lijkt C60 het verkorten van de telomeren, oftewel de harde uiteindjes van onze chromosomen die normaal gesproken korter worden na een celdeling, te stoppen of zelfs om te keren. Op de vraag waarom dit zo is, heeft men nog geen duidelijk antwoord kunnen vinden.

C60 vindt zijn weg naar het publiek

Deze positieve geluiden uit de wetenschapswereld hebben verschillende ondernemers/gezondheidscentra er inmiddels toe aangezet om C60 ook aan consumenten te gaan aanbieden, meestal gemixt met gezonde oliën. Daar is al interessante feedback uit naar voren gekomen. Zo zijn atleten het gaan gebruiken omdat het de verzuring vermindert, het geeft meer weerstand en energie, het werkt pijnverzachtend en ook helpt het tegen ontstekingen. Dat laatste is logisch, aangezien ontstekingen vaak het gevolg zijn van oxidatiestress.
Maar vooral het sterk regenererend proces in ons lichaam wat voor heel veel (vage) klachten een oplossing biedt.

Er staan 2 producten in mijn webshop waar C60 in zit, die ik samen met een geneeskundig centrum aanbied. Bekijk ze hier..