fbpx

Ketose: een bizar mooie toestand, wat een positieve invloed kan hebben:

Anti-Aging | Vetverbranding | Energie | Focus| Goed slapen | Afvallen | Prestatie verbetering (Sport)

 • Wat zijn KETONEN?
 • Wat doet in ketose zijn voor je?
 • Welke gezondheidsvoordelen heeft het?
 • Hoe kun je gemakkelijk en effectief in KETOSE blijven?

Een Ketogene leefwijze, waarin je voeding voor 75% bestaat uit hoogwaardige vetten, 20% uit eiwitten en 5% uit koolhydraten vloeit voort uit een tijd dat chronische ziekten werden behandeld met water vasten. 

Dit werkelijke vasten bestond uit een aantal dagen tot een aantal weken enkel water te drinken. Ziekten als epilepsie, kanker, artritis en diabetes werden in de jaren ’20 van de vorige eeuw behandeld met vastentherapie en heel vaak met mooie resultaten.
Voor veel mensen was het echter heel lastig om langdurig niets anders te gebruiken dan water, waardoor men op zoek ging naar een andere vorm van voeding die de metabolische en therapeutische effecten van vasten nabootsten.
Voorwaarde was dat de patiënt voldoende voeding consumeerde om zijn gezondheid te behouden en het streven was een hoger genezingscijfer. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de ketogene leefwijze.

Onder normale omstandigheden verbrandt ons lichaam glucose om energie te krijgen. Tijdens het vasten, als er geen voeding met glucose wordt geconsumeerd, wordt vet benut om in de energiebehoefte van het lichaam te voorzien. Een deel van dit vet wordt door de lever omgezet in wateroplosbare verbindingen (beta-hydroxybutryaat, acetoacetaat en aceton), gezamenlijk bekend als ketolichamen. Met voldoende ketolichamen ben je in ketose.

Energiebehoefte van de hersenen

Normaal gesproken gebruiken de hersenen glucose om in hun energiebehoeften te voorzien. Als er echter geen glucose beschikbaar is, is er 1 andere bron van energie die ze kunnen gebruiken en dat zijn keto lichamen of ketonen.

Ketonen vormen zelfs een meer geconcentreerde  en efficiënte bron van energie dan glucose. Ze worden wel de superbrandstof genoemd, omdat ze energie efficiënter produceren dan zowel glucose als vet!

Het is net als hoogwaardige benzine in je auto stoppen. De motor loopt beter, schoner en de brandstof wordt efficiënt benut. Ketonen hebben een soortgelijk effect op de hersenen en zorgen er voor dat de hersenen efficiënter gaan functioneren. Ook bieden ze de neuronen bescherming waardoor de hersenen zichzelf kunnen herprogrammeren en genezen…

 

In ketose? Dan vraagt je lichaam niet meer om koolhydraten.

Het verhoogde niveau van ketonen in het bloed, wat je gemakkelijk bereikt door watervasten, kan je dus ook bereiken door de consumptie van koolhydraten in de voeding drastisch te beperken. Denk aan alle suikers, fruit, granen, zetmeelrijke producten.

Kenmerken van een ketogeen dieet zijn dan ook voor een groot deel vet, voldoende eiwit en een klein beetje koolhydraten en absoluut geen suiker.

Vanuit de media is het gevaar van een vetrijk dieet behoorlijk sterk neergezet, waardoor veel mensen het ketogene dieet niet durven te gaan gebruiken. Als je echter kijkt naar volkeren die al 100-den jaren op een hoog vetrijk dieet zitten, dan weet je dat het absoluut niet nodig is om je daar zorgen over te maken.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Eskimo’s die leefden in gebieden waar de vegetatie schaars was. Ze waren een groot deel van hun leven afhankelijk van vlees en vet. Toch waren ze vrij van beschavingsziekten als hartziekte, dementie, diabetes en kanker. Ze werden gezond en zonder klachten oud. Zo zijn er veel meer volkeren die hoogwaardige vetten als een belangrijk bestanddeel van hun maaltijd hebben en gezonder zijn dan wij in het Westen.

Ketonen en het zenuwstelsel

Het grootste voordeel van ketonen therapie zou wel eens de behandeling van aandoeningen in de hersenen kunnen zijn. Zuurstof is van levensbelang voor een goede hersenwerking. De hersenen zijn zo sterk afhankelijk van zuurstof dat de ten minste 20% van de zuurstof in het lichaam verbruiken. Dit betekent dus ook dat de hersenen bijzonder gevoelig zijn voor een zuurstofgebrek.
Ketonen verhogen de bloedstroom naar de hersenen met 39% en verbeteren zo de circulatie en de beschikbaarheid van zuurstof.

Verlichting van symptomen zijn hierdoor te zien bij hersenziekten als Alzheimer, Parkinson, ALS, traumatisch hersenletsel en beroerte. Wordt er overgestapt naar een ketogene leefwijze, dan is ziekte herstel aangetoond bij  tal van patiënten.

Verstoring van de glucosestofwisseling is het onderliggende probleem van veel neurodegeneratieve ziekten. Ketonen bieden een effectievere energie bron die voorbij gaat aan de glucosestofwisseling, waardoor neuronen de levenskrachtige energie krijgen de ze nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Zo ontstaat een omgeving waarin genezing kan plaatsvinden.

Zuurstofafgifte aan cellen met ketonen verbetert

Gebleken is  ook dat ketonen een krachtige kankerremmende werking kunnen hebben. Dit komt ten dele doordat kanker niet kan leven in een zuurstofrijke omgeving. Ketonen verbeteren overal in het lichaam de zuurstofafgifte in het lichaam. Een tweede reden is dat kankercellen geen ketonen kunnen gebruiken om energie te produceren. Kankercellen verbranden glucose, maar als ketonen de glucose in de bloedbaan vervangen, beginnen kankercellen te verhongeren.

Een vorm van eten die de wereld in moet dus!

Hoe krijg je jouw lichaam in ketose?

Als je je strikt houdt aan de voedings samenstelling, gezond water tot je neemt,  je stress reduceert en je beweegt en slaapt voldoende, dan kan het  3-4 dagen duren, maar het kan ook weken duren voor je echt in ketose bent. Je metabolisme kan soms zo in de war zijn geraakt, dat je echt geduld moet hebben om op een duurzame manier gebruik te kunnen maken van de voordelen van ketose. Je kan heel ziek, beroerd en misselijk worden in de tussenliggende fase. Gewoon omdat je lichaam er maar niet aan kan wennen om geen glucose meer te gebruiken als energiebron.

Een heel belangrijk aspect is het opnemen van middellangeketentryclyceriden (MCT) in je voedingspatroon. MCT’s stimuleren de ketonenproductie van het lichaam waardoor je de therapeutische effecten van ketonenproductie al onstaan met minder beperkingen va de voeding. Een heel skala aan MCT’s zit in kokosolie (natuurlijk de onbewerkte biologische vorm). Door een paar keer per dag een theelepel kokosolie toe te voegen aan je maaltijd of het  gewoon zo op te eten, breng je je lichaam sneller en gemakkelijker in ketose.Ketozone 1

 • Maar soms juist, als je je niet 100% voelt, heb je juist niet de moed om door te zetten.
  Voor deze groep en de groep die begrijpt hoe belangrijk ketonen in het bloed kunnen zijn, is er een handige oplossing gevonden in Amerika (meestal lopen zij een jaar of 5 voor op ons als het gaat om ontwikkelingen op o.a. gezondheidsgebied)
 • Door het drinken van een drank met exogene ketonen, ben je in 60 minuten al in ketose en gaat dat wonderlijke proces al zijn werking doen.
 • Natuurlijk is het beter om dan nog steeds zoveel mogelijk ketogeen te eten, suiker te verbannen (maar dat zou je toch al moeten doen), maar het soms trage en ziekmakende proces van in ketose raken daar ga je al helemaal aan voorbij.
  Na een paar dagen ga je al merken wat “in ketose zijn” allemaal betekent voor jouw gezondheid,  jouw fitheid, jouw natuurlijke gewicht, jouw huid en spieropbouw.

*Wil jij óók deze therapeutische exogene ketonen ervaren?

*Neem dan van harte contact met mij op middels onderstaand contactformulier,
om jouw gezondheid en huid op een sterk verbeterd niveau te brengen!

15 + 15 =

Contactgegevens

Dwarsweg 17
1394 AX Nederhorst Den Berg

06 – 15233445
info@elementofbeauty.nl
www.elementofbeauty.nl
KvK: 54246563
Btw-nummer: NL110295110B03

1 week ago

Element of Beauty

🙏Dankbaar ben ik nog dagelijks met de kennismaking van Exogene ketonen in maart dit jaar.
🍀Soms past er iets zó goed bij je wat je energie blijft geven, wat je voldoening geeft dit ook met anderen te kunnen delen.
❤Dat ook dit zomaar voor jou een level UP voor jouw gezondheid mag zij in veel varianten.
💆‍♀️Dat jouw huid hier ook haar voordeel uit mag halen met een krachtige repair element met zich.

Vanochtend 11u. Webinar over deze exogene ketonen.

zoom.us/j/92614213722?pwd=d01HSWJ1ZFhQZmduRjh4c0RISk0yZz09
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Element of Beauty

Even beetje afkoelen deze dagen🙃 Ik moet er even aan wennen!

*Echter is het wel lekkerder werken zo in mijn praktijk, wat velen wel zullen herkennen in productiviteit:-)

👉Ik heb een hele fijne AFTER SUMMER TREATMENT samengesteld met de NIEUWE BOOST ampullen van Diego Dalla Palma.

🤩Je huid voorzien van SUPER HYDRATATIE, VULLEND EFFECT, LIFTEND, VERHELDEREND ROND OGEN..en meer!

LEES alles in de nieuwste mailing!
preview.mailerlite.com/u1y2u0
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Element of Beauty

Element of Beauty ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Element of Beauty

🌟Mijn LICHAAM opschonen..en herstellen.
💆‍♀️Mijn HUID die een diepte reiniging van binnen uit krijgt..
🧘‍♀️Vanavond weer beginnen met de maandelijkse Reboot
🤩Al weer kunnen uitkijken naar de extra ENERGIEKE reactie die het naderhand weer geeft!

Heb je ooit eens geVAST?

Misschien klinkt het als 'moeilijk'?
Met dit Reboot pakketje en begeleiding van Exogene Ketonen, Mineralen en een Natuurlijke (botten)bouillon wordt het stukken eenvoudiger 🙏

Doe je mee met een After Holiday Cleanse?😇😀(kan ook gerust weekje later hoor;-)..op jouw gewenst moment )

www.elementofbeauty.nl/health-reset/
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Element of Beauty

Exogene ketonen - Een krachtige drank die je binnen één uur in KETOSE brengt.

Wat je zomaar veel energie kan gaan geven en je gezondheid naar een vernieuwd level brengt. Goed slapen, rust en ontspanning worden heel ‘gewoon’. Je sportprestaties verbeteren, je valt af en je voelt je sterk en gefocust. 😴💪🏃‍♀️

Te mooi om waar te zijn? Ik kan uit mijn eigen ervaring veel moois delen, maar inmiddels zijn er ook al duizenden mooie reviews over deze krachtige ketonen mix te vinden.

Voor mezelf is dit een enorme stap in mijn gezondheid geweest, in extra leefplezier, een krachtiger lijf en mijn huid is nog nooit zo goed in conditie geweest. Deze ketonen zijn gefermenteerd en daardoor zeer goed opneembaar.

Daarom wil ik jou de mogelijkheid geven dit ook te kunnen gaan ervaren. Mijn 10-daagse Ketonen challenge is hier voor gemaakt om jou in tien dagen tijd al een mooie kickstart te laten ervaren met de gezondheidsvoordelen van de exogene ketonen.

Hoe werkt de 10-daagse Ketonen-Challenge?

Je ontvangt van mij per post 10 zakjes ketonen drank, waar je 10 dagen elke ochtend op een nuchtere maag deze ketonen neemt. 🍸

In deze 10 dagen krijg je bovendien elke dag een e-mail van me met keto-proof recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Daarnaast extra inspiratie om lekker in beweging te komen en meer adviezen voor een gezonder leven. Middels online coaching blijf ik je in je ketonen-proces volgen en supporten. 👍

Ga jij deze stap in je gezondheid maken met de 10-daagse Ketonen-Challenge?

Ja, ik doe mee: www.subscribepage.com/10daagseketonenchallenge

Wil je meer informatie over de 10-Daagse Challenge? Dan is er ruimte voor een gratis adviesgesprek.

Ik wil een gratis online adviesgesprek: element-of-beauty.salonized.com/widget_bookings/new
... See MoreSee Less

View on Facebook