Gevoelige Huid

Een gevoelige huid kan op normale omstandigheden zoals zon, kou en wind al gevoelig reageren. Ook je levensstijl is van invloed, stress en een ongezonde levensstijl kunnen de huid gevoeliger maken. Dat geldt ook voor ingrediënten in producten zoals parfum, alcohol of kleurstoffen.De huid is kwetsbaar, omdat de gevoeligheidsdrempel laag ligt. Een gevoelige reactie uit zich als prikkelen, branden, trekken, jeuken, roodheid of schilferige plekjes.

gevoelige-huid

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidziekte. Het is een ontstekingsreactie van de huid waarbij delen van het gezicht, met name de wang en neus rood kleuren. De aandoening kan lijken op acne, ofwel jeugdpuistjes. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd kunnen last hebben van Rosacea, bij mannen komt de aandoening minder vaak voor.
Met medische en/of cosmetische behandelingen en aanpassing van de levensstijl kan de aandoening beter beheersbaar blijven.

  • Houd het water lauwwarm
  • Zo zou een reiniging mild en zeepvrij moeten zijn, om de irritatie te verminderen
  • Het vochtgehalte op peil te houden met een hydraterend product voor het gezicht, zonder comedogene stoffen en met een beschermingsfactor van minstens spf 15 om de huid tegen UV-straling te beschermen

Wat is Couperose?

Couperose is een verschijnsel waarbij kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) in het gezicht beschadigd raken. Normaal gesproken gaan haarvaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden, echter wanneer ze beschadigen blijven ze open staan en stroomt er continu bloed doorheen.Dat zie je vervolgens op de wangen, de neus, het voorhoofd of de kin in de vorm van rode draadjes, streepjes of spinnetjes. Couperose is volkomen onschuldig en bovendien onontkoombaar naarmate we ouder worden, maar daarom niet minder storend.

Couperose kan ook klachten geven, bij grote temperatuurverschillen of na het drinken van alcohol kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden.

huidverzorging-element-of-beauty

Oorzaak

  • Ouderdom
  • Hormonale veranderingen

Vermijden voor alle drie de huidtypen

  • Koude, hitte en temperatuurschommelingen.
  • Alcohol, sterke kruiden en andere prikkels.
  • Producten met zeep, alcohol en (teveel) parfum.
  • Diepte peelings, zoals microdermabrasie en krachtige fruitzuur peelings.