Wat is nou het verschil tussen Huidverbetering en Anti-Aging?

Een goede huidverzorging begint bij de basis;
dit is reinigen, beschermen en verzorgen.
Daarna kun je nog een stap verder om dát extra aan de huid te geven dat het zelfs verbetert.
..lees hier meer over de zin en onzin ervan!

rimpel huidEerst een klein stukje toelichting over de huid:

 • Laag 1  t/m 5 is de opperhuid. Deze is maar 0,07 mm dik en bevinden zich de zogenaamde basaalcellen en pigmentcellen.
 • Laag 6 is de lederhuid. Hier bevinden zich de haarzakjes, talgklieren, bloed en lymfevaten.
 • Laag 7 is de onderhuid, waar zich voornamelijk bindweefsel en vetweefsel bevindt.De opperhuid
  De onderste laag ( 5e laag), de basaal cellenlaag, staat in verbinding met de lederhuid (laag 6) Dit is de enige laag die leeft! En een stofwisseling heeft. Hier bevat de huid 70% vocht.
  Het is belangrijk om zoveel mogelijk vocht in de huid te ‘houden’. Want vochtverlies, betekent een rimpel en dat willen we niet. De eerste verschijnselen van een vochttekort zijn gerstekorrels. Dit zijn kleine witte met talg gevulde korrels meestal rondom de ogen.
  Deze basaal cellenlaag koieren zich iedere 28 dagen en schuiven op naar de 1e laag van de opperhuid waar de cellen volledig afgestorven zijn.
  Vochtarme Huid
  Huidverbetering
  Met huidverbetering zit de behandeling/verzorging niet alleen op de hoornlaag van de huid. Je gaat de diepe lagen van de opperhuid bereiken om de huid te stimuleren nieuwe cellen aan te maken. Dit kan op verschillende manieren.
  Bijvoorbeeld door het gebruik maken van verschillende apparatuur, diepe massages, de huid verdunnen d.m.v. peelings, microdermabrasie of fruitzuur.
  Hierdoor kunnen werkzame stoffen in crèmes beter  worden opgenomen. Talg kan makkelijker weg waardoor er minder comedonen en gerstekorrels ontstaan. De huid ziet er stralend en fris uit en heeft een goede stofwisseling.Anti-Aging
  Anti-Aging gaat nog een stap verder. Hierbij probeer je de huid te verjongen en de huidveroudering te vertragen. Dit kan je bereiken door de huid werkzame stoffen te geven die de huid te kort komt of zelf niet meer aan kan maken, zoals collageen.
  Collageen is de belangrijkste factor om onze huid jong te houden.
  De huid is voor het grootste deel (70%) opgebouwd uit collageen.
  Collageen zorgt voor:
  stevigheid, vochtverbinding en structuur in de huid.
  Collageen wordt aangemaakt door een beweegbare cel, de fibroblast. De fibroblast word geprikkeld en aangestuurd door het hormoon oestrogeen. Dit is het vrouwelijk hormoon wat ook verantwoordelijk is voor de eisprong. Dus wanneer de vrouw in de overgang komt verliest ze haar oestrogeen met als gevolg dat de fibroblast geen prikkel meer krijgt collageen aan te maken.
  Tot ons 27e jaar maken de fibroblasten volop collageen aan. Daarna wordt het steeds minder, totdat de overgang zich aandient en geen collageen meer wordt aangemaakt.
  De huid wordt slapper en dunner, de elasticiteit vermindert en de rimpels worden dieper.
  Het enige wat nu nog echt helpt om collageen in de huid te krijgen is door middel van rechtstreeks collageen toedienen via cremes, maskers, serums én voedingssupplementen met collageen.Bij Element of Beauty zijn pure en krachtige behandelingen en producten te verkrijgen.

  Voor meer informatie en een toelichting kunt u altijd een email sturen naar:
  info@elementofbeauty.nl of
  bellen naar:
  06- 152333445