Seizoensgebonden klachten of (lente) kriebel; een NATUURLIJKE toepassing.

Veel mensen hebben in de lente (en ook wel zomer) last van tranende of dikke rode ogen, kriebel aan ogen, neus en niezen.

Hoe ontstaat dit ?

Als het buiten warmer wordt zullen bomen, planten en gras gaan bloeien.

Veel mensen zijn gevoelig voor de pollen, pluizen en het stuifmeel dat hierbij vrij komt. Wanneer we een zachte winter hebben begint het seizoen ook eerder, omdat de natuur eerder in beweging komt.

Er zijn een aantal etherische oliën die erg goed jouw eigen immuunsysteem kunnen ondersteunen bij deze omstandigheden. Hieronder volgt uitleg per olie en hoe deze te gebruiken.

Hoe werken de Seizoenssamenstelling softgels ?

De ‘Seizoenssamenstelling softgels’ (Tri ease softgels) zijn ontwikkeld om te beschermen tegen seizoensgebonden en milieu-problemen. Ze ondersteunen de luchtwegen en helpen je vrijer te ademen. Elke softgel bevat gelijke delen van citroen, lavendel en pepermunt oliën.

Hoe te gebruiken?

Neem zo nodig 1 tot 2 softgels per dag. Innemen met een groot glas water.

Binnen een half uur kan de werking merkbaar zijn. Klachten als een lopende neus, niezen, kriebel in de neus en tranende ogen kunnen sterk minder worden door het regelmatig gebruiken van deze samenstelling. Met deze softgels bouw je een spiegel op zodat je het hele seizoen geen of aanzienlijk minder last zou kunnen hebben.

Bij extreme klachten kan de soft gel ook doorgebeten worden voor snellere verlichting. En vaker per dag, bijvoorbeeld om de 2 uur met een max van 5 capsules per dag. Wel veel water drinken!

Eventueel kan dit gecombineerd worden met een lepeltje (rauwe en lokale ) honing.

(Indien je Citroen, Pepermunt en Lavendel olie los in huis hebt, kun je deze ook in een klein beetje water mengen en als een shotje drinken. Bijvoorbeeld als het slikken van capsules lastig is. Of vermengd met een lepel honing. Neem dan van elke olie 2 druppels en drink daar nog een groot glas water achteraan.)

Let op: niet bij kinderen. Kinderen onder de 6 jaar nemen geen olie intern.

Let op; Pepermunt kan invloed hebben op borstvoeding, houd hier rekening mee.

Lavendelolie

Lavendelolie heeft een natuurlijke anti-jeuk werking en kan direct verlichting geven bij je gezicht, neus of mond.

Gebruik;
Doe 1 druppel lavendelolie op je duim en druk deze tegen je verhemelte. De olie komt vrijwel direct in de bloedbaan via de slijmvliezen en werkt direct verlichtend. De kriebel in je gezicht verdwijnt ook vrijwel direct. Dit is een tijdelijke oplossing voor 1 tot 4 uur, daarna mag je dit herhalen. Je mag het meerdere keren per dag herhalen.

Pepermuntolie

De hooikoorts zorgt voor een ontstekingsreactie van de slijmvliezen, hierdoor ontstaat een verstopte en/ of loopneus.
Pepermunt werkt verlichtend op het verstopte gevoel, zorgt dat de neus vrij komt zodat je beter kunt ademen.

Gebruik;
Doe een druppel op je handen en adem via de neus in, veeg eventueel het restje af in de nek of op de borst.

Citroen olie

Citroen olie reinigt de cellen. Citrus olie is in staat om plastic verbindingen die in de cellen zijn opgeslagen door het lichaam, op te lossen. Hierdoor kunnen de cellen op termijn beter functioneren.

Gebruik;
1 druppel olie in een groot glas , lauwwarm water op de nuchtere maag helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Luchtweg Samenstelling of “Air”

De olie mix  ‘Luchtweg samenstelling’ werkt op de luchtwegen. Het is een essentiële olie-mix van: laurier, pepermunt, eucalyptus, tea tree, citroen en ravensara.  Deze ‘Luchtweg samenstelling’ ondersteunt je ademhalingssysteem. De olie mix wordt ook wel Air genoemd.

Gebruik;
Doe 1 druppel in je handpalm en wrijf je handen door elkaar. Maak een kommetje over je neus en snuif de geur diep op via je neus. Herhaal dit een paar keer, smeer vervolgens de overige olie op je blote borst.

==============================================================

Let op!: olie niet te dicht bij ogen smeren, niet in de neus of oren. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren dan kan het prikken; smeer dan een beetje neutrale olie (bv olijf of kokosolie) met een schone vinger over het oog of ander slijmvlies. Dit verlicht gelijk. Nooit met water, dit versterkt de werking van de etherische olie.