Peelings bij Element of Beauty

 

AHA-Glycolic-gezicht

Wil je een mooie, gezonde en gladde huid? Peelings zijn geschikt voor iedereen die huidverjonging en/of verbetering wenst.

Voor elke huid en elke wens een aangepaste peeling.
Dit verschilt van zeer huidvriendelijke peelings voor de gevoelige huid, tot zeer effectieve intensieve medische peelings.

Wat kan een peeling voor je huid doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds beter zichtbaar blijft zitten.

Peelings hebben huidverjongende eigenschappen. Het uiteindelijke effect is afhankelijk van je huidtype, het soort peeling dat wordt toegepast en welke huidlaag met de peeling bereikt wordt. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Wat doet een peeling eigenlijk?

PeelingsPeelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur)) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid.

We maken bij Element of Beauty een onderscheid tussen oppervlakkige en medium diepe peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakte Peelings (zonder vervelling)

Deze peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) welke je huid:
diep reinigen,(voor Acne en onzuivere huiden)
doorbloeding stimuleren,
zuurstof aanmaak bevorderen,
collageen en elastine boosten.
Ze geven je huid een verfrissende opknapbeurt, die heerlijke GLOW!

Daarnaast is de Green Sea Peel van KRX een prachtige Algen peeling die een combinatie van algen en naaldjes is en daardoor je huid diep reinigt, egaliseert, poriën verkleint en de huid sterk verbetert. 

 

 

Medium Diepe Peelings (mét vervelling)

AIs het om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën, diepe rimpelvorming, zonschade en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever.
Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.

Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.