gezichtsbehandelingen-in-het-gooi

Een goed verzorgde huid begint met een dagelijkse reiniging!

Reinig jij je huid goed?
De reiniging van de huid zou één van je dagelijkse stappen in je huidverzorging moeten zijn. Zonder een goede reiniging is er geen goede verzorging en kan er geen huidverbetering plaatsvinden. Graag wil ik je uitleggen waarom een goede reiniging van de huid zo belangrijk is.

Waarom is het zo belangrijk je huid reinigen?

Helaas wordt het vaak onderschat. Een gereinigde huid neemt namelijk veel beter de werkstoffen die in je crème of serum zitten op. De werkstoffen in de crème en serums kunnen helaas niet door het “vuile laagje” op je huid doordringen. Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huidverbetering mogelijk en krijg je een vale of onzuivere huid.
Mocht je denken dat met water alleen je huid wordt gereinigd? …wordt jouw vieze was goed schoon met alleen water?;-) Daarentegen droogt het je huid alleen maar meer uit, daar de hoornlaag dikker wordt en vocht regulerende voedingstoffen geen kans krijgen.

Hoe reinig ik mijn huid op zijn best?

Belangrijk is het om je huid 2 keer per dag te reinigen met een reinigingsproduct. Dit kan zijn een reinigingsmilk, reinigingsgel of een foam. Het reinigingsproduct breng je aan in je handen en verdeel je over het gezicht, eventueel wat mengen met water. Masseer het goed in en verwijder het daarna met voldoende water. Als het reinigingsproduct goed van de huid afgewassen is kun je de huid verfrissen met een tonic of lotion. Een tonic of lotion bevat vaak werkstoffen en herstelt de ph-waarde van je huid.

Reinigen met wattenschijfjes?

Heel vaak hoor ik dat mensen een reinigingsmilk aanbrengen met een watje en dan de milk niet van de huid afwassen met water maar alleen maar met lotion. Helaas is dit geen goede reiniging. Op het watje blijven vuile resten liggen en dit masseer je meteen in je huid of je blijft met je vuile watje steeds over je gezicht gaan, dit kan toch niet?
Een goed voorbeeld hiervan is als je make-op op hebt en misschien herken je dit wel, de make-up krijg je niet van de huid af want het watje blijft bruin van kleur. Ook het watje met de tonic of lotion blijft bruin van kleur als je over de huid gaat. Dit wil zeggen dat je huid niet goed schoon is! Als je nu de milk lekker in gemasseerd had en daarna alles goed had afgespoeld met water en dit nogmaals had herhaalt, dan zou je watje met tonic niet meer bruin mogen zijn. Dan weet je ook dat je huid goed schoon is gemaakt als het watje wit blijft. Daarnaast werkt deze methode ook nog eens veel sneller.

Welke soorten reinigingsproducten zijn er?

Je hebt diverse soorten reinigingsproducten voor je huid. Het is belangrijk om een reinigingsproduct zonder minerale olie of andere afsluitende ingrediënten te gebruiken. Minerale olie legt een filmlaagje op de huid en dat wil je niet hebben omdat je graag werkstoffen in je huid wilt brengen. Graag wil ik je het verschil uitleggen van de meest bekende reinigingsproducten.

1. Reinigingsmilk/mousse : dit is het mildste product om je huid te reinigen. Geschikt voor de meeste huidtypen en vooral gevoelige en droge huiden. Laat je vetlaagje van je huid in tact.

2. Reiniginggel : dit is een gel die je mengt met water en schuimt op je huid. Verwijdert ook een beetje het vetlaagje van je huid. Kan uitdrogend werken. Geschikt voor meer vette huidtypen.

3. Foam : dit is een schuim dat je vaak ook mengt met water zodat het nog meer schuimt. Verwijdert ook een beetje het vetlaagje. Geschikt voor vette huiden en acne. Er zijn ook foams die geschikt zijn voor gevoelige en droge huidtypen en mild zijn voor de huid. Is vaak nog milder dan een cleansingsgel.

Wil je weten welke reiniging het beste past bij jouw huid?

Kom vrijblijvend langs bij Element of Beauty om advies te krijgen over hoe jouw huid te reinigen en te verzorgen.