Top 5 voeding tegen ouder worden en huidveroudering

Voeding tegen huidveroudering

Voeding om om ons leeftijd tegen te gaan, wie is daar niet naar op zoek?
Als je naar je huid in de spiegel kijk, zie je precies wat je de laatste maand gegeten hebt. Je bovenste huidlaag, je epidermis, wordt gemiddeld ongeveer iedere 28 dagen vernieuwd.En dit zie je direct, de rest wordt meer door vorm en gevoel bepaald. Eigenlijk wordt nagenoeg je hele lichaam iedere 12 tot 15 maanden vervangen. Dus je lijf is een resultante van al je eten van ruim een jaar. Dat natuurlijk, in combinatie met verzorging, onderhoud en beweging. Wil je er beter uitzien, dan zal je dus beter moeten eten.

download
1. Avocado
Avocado is bekend als voeding tegen huidveroudering. Veel mensen denken dat je van avocado dik wordt omdat het een vette vrucht is. Er zitten inderdaad redelijk wat calorieën in maar dat weegt niet op tegen hoe gezond het voor je lichaam en huid is. Een avocado bevat een hoog gehalte aan enkelvoudig onverzadigde vetten wat goed is om de droogte in je huid te verminderen en het verlaagd je cholesterol. Daarnaast is een populaire bron van vitamine E, wat zeer essentieel is voor het houden van een jonge en soepele huid. Ook bevat Avocado kalium wat beschermd tegen een hoge bloeddruk.

2. Bessen
Bessen zijn ook bekend als één van de beste anti-veroudering antioxidanten. Vooral de bessen als; bramen,
bosbessen en zwarte bessimagesen, deze bevatten zeer krachtige antioxidanten. Dit beschermd je huid tegen vrije radicalen wat je huid sneller veroudert. Druiven zijn ook goed tegen huidveroudering. In de schil van de druif zit boordevol antioxidanten. Het beschermd jouw huid tegen veroudering van je lichaam.

3. Wortelen
Wortelen zijn bekend als één van de beste bronnen van bèta-caroteen, bekend voor kanker bescherming.
Bèta-caroteen is een krachtige antioxidant dat helpt tegen veroudering en zorgt voor een betere weerstand.
Ook kan het gunstig zijn voor je ogen, met name voor het aanpassen van je zicht bij schemer.
Wortelen geven je dus een heleboel gezonde voordelen als ze ongekookt gegeten worden of kort gewokt worden.

4. Vette visomega3
Vette vis is een goede bron voor eiwit en Omega-3 vetzuren. De vetten en eiwitten zijn erg goed voor je lichaam en is veel beter als rood vlees. Omega-6 vetten krijgen we al veel binnen. Geen probleem, totdat de balans verstoord raakt, door bijvoorbeeld overmatige inname van voeding, rijk aan linolzuur, zoals margarines of vloeibare bak producten. We worden dan zeer gevoelig voor ontstekingen en moeten dat compenseren door de balans te herstellen; inname van meer omega-3 vetten. Die laatste groep is ook instaat om insulineresistentie te verminderen, wat een bijdrage levert aan een gezond gewicht en een gezond cholesterolniveau.

5. Noten
Noten zijn ook bekend om je immuunsystemen te stimuleren. Vooral het eten van rauwe noten. Hierin zit een zeer hoog gehalte aan vezel in en is ook een goede bron van vitamine, kalium, zink, ijzer, magnesium, koper en selenium. Deze vitamines helpen je cholesterolgehalte goed te houden en het versterken van je immuunsysteem. Het is wel belangrijk om niet te veel ervan te eten. 1 handje per dag is voldoende. Ongebrande rauwe noten werken remmend op de veroudering, maar pas op met gezouten en geroosterde noten, dat kan juist een averechts effect hebben.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de beste voeding tegen huidveroudering. Het is aanraden om dit dagelijks in je voeding mee te nemen.

Wil je meer weten over ‘juiste voeding’ voor jouw gezondheid en huid?

Een Bioresonantie Huid-en Voedingsanalyse geeft weer hoe jouw
vitaminen, mineralen waardes zijn, je toxische belasting,
hoe zuur je lichaam is en waaruit je een persoonlijk advies krijgt wat ‘nu’ goed voor je is.