Zinzino 

Zinzino is een zweeds bedrijf, opgericht in 2005 en waarbij de focus ligt op gezondheid.
Zij bieden functionele voedingssupplementen van hoogwaardige kwaliteit, waarbij de aandacht gericht is op gezondheid, kwaliteit en milieu. Zinzino ontwikkelt al hun producten zelf en is gevestigd in het noorse Götenborg.

Gezonde trend

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we van alles om gezond te leven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, bijv. een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen. Het wordt tijd om je af te vragen hoe dit komt. Veel specialisten zijn het erover eens dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

De World Health Organization (WHO) adviseert een balans tussen de omega 6 en omega 3 van 2-5:1. De Nordic Nutriction Recommendation 2004 (NNR-2004) adviseert een balans van 5:1 of beter. De Balance-producten van Zinzino zijn geen remedie voor ziektes, maar de speciale combinatie van hoogwaardige ingrediënten uit vis en olijfolie helpen ons lichaam wel de balans te bereiken van ongeveer 3:1 of beter. En dat al na 120 dagen! De bloedtest levert het bewijs.

De wetenschap van 3:1 balans

Veroorzaakt het moderne voedingspatroon gezondheidsproblemen?
Er zijn 2 groepen van essentiële vetzuren: de omega 6 en omega 3 vetzuren. Deze zijn essentieel, dat het lichaam ze zelf

niet kan aanmaken. We halen deze vetzuren uit onze voeding.

Volgens wetenschapper Artemis P. Simopoulos, hadden wij tot 1960 een omega-6 tot omega-3 verhouding van 4:1 of minder. Deze verhouding begon daarna te veranderen en tegen het jaar 2000 was dit gemiddelde in Europa opgelopen tot 15:1. Dit wordt veroorzaakt door de voedingsindustrie die zich meer richt op massaproductie en langere houdbaarheid van voedingsmiddelen.
Toenemend gebruik van plantaardige oliën die rijk zijn aan omega-6-vetzuren gecombineerd met een verminderde inname van omega-3-vetzuren door verminderde consumptie van vis, verergeren deze situatie. Hetzelfde geldt voor pluimvee, eieren en gekweekte vis. Zelfs gecultiveerde groenten bevatten minder omega-3-vetzuren dan wilde planten.

Samengevat, moderne landbouw verhoogt de omega-6-vetzuren in veel voedingsmiddelen: groene bladgroenten, vlees, eieren en zelfs vis. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis leidt dit wereldwijd tot een hoge omega-6-inname.

Als de balans boven de 9:1 uitkomt, spreek je van een onbalans
Als de balans tussen de 3:1 en 9:1 uitkomt, spreek je van een semi-onbalans
Als de balans op de 3:1 of later uitkomt, spreek je van een balans

Advies

In samenwerking met BioActive Foods ontwikkelde Zinzino de BalanceTest. Deze bloedtest geeft antwoord op de vraag hoe de balans is tussen omega-6 tot omega-3 vetzuren in je lichaam. Het is aan te raden deze test te doen.
Neem vervolgens de drie stappen voor een betere gezondheid die hieronder beschreven staat:

  1. Eet voedsel dat rijk is aan omega-3 en laag in koolhydraten. Dat betekent een gevarieerd voedingspatroon dat rijk is aan vette vis, fruit, salades, groenten, noten en in het algemeen biologische voeding. 
  2. Probeer de consumptie van te veel plantaardige omega-6 te vermijden.
  3. Neem de Zinzino Balance producten die je lichaam in de juiste omega 6-3 balans brengen.
  4. Beweeg dagelijks. Beweging is een cruciale factor voor een goede gezondheid.

Producten

Het team van Zinzino heeft de nieuwste technologieën gebruikt om een bio-actief omega-product te ontwikkelen, dat het lichaam helpt een balans tussen omega-6 en omega-3 te bereiken van rond de 3:1.
Je kunt de juiste balans in 120 dagen krijgen door het gebruik van een van de Balanceoils.
Als je het product 120 dagen naar behoren hebt gebruikt, kun je met de BalanceTest controleren of jouw balans is verbeterd en of je de aanbevolen balans hebt bereikt. De producten smaken goed en zijn makkelijk te combineren met je andere maaltijden.

 

Doe jij de test om te weten hoe hoog/laag jouw laaggradige ontstekingswaardes zijn?

Maak online jouw afspraak voor het doornemen van de test!